Profiel medewerker De Kompanjie

Met collega’s van je afdeling en van de organisatie werk je samen aan en voor de gemeenten Pekela en Veendam.

Daarbij neem je binnen de kaders je eigen verantwoordelijkheid. Je durft ruimte te nemen om je eigen ideeën te verwezenlijken. Want jouw oplossingen sluiten aan bij de vraag van de organisatie, de klant, en bestuur. Doordat je je voortdurend bewust bent van wat er om je heen gebeurt en wat dat van je vraagt.

Als professional zorg je dat je steeds de juiste kennis en informatie hebt om je werk goed te kunnen doen. En  je zorgt dat je alle belanghebbenden betrokken hebt. Op deze manier handel je snel, maatwerkgericht, kostenbewust, en maak je de juiste afwegingen. Je maakt heldere afspraken over je resultaten en planning en bent transparant in de voortgang. Bij afwijking signaleer je tijdig en je bent betrouwbaar in het nakomen van je afspraken. Je zorgt dat “het gebeurt”, en bent aanspreekbaar op wat je doet. Steeds ben je je bewust of wat je doet nog beter kan, en je onderneemt daarop gerichte actie.

Je weet hoe jouw werk samenhangt met dat van anderen. Je zoekt anderen bewust op voor samenwerking, binnen en buiten de organisatie. Je durft je zorgen en angsten, maar ook je mening te delen. Je stimuleert vertrouwen door anderen te waarderen voor hun sterke punten en te helpen bij de minder sterke. Je uiteindelijke doel is om het samen nog beter te doen. Fouten maken is daarbij oké omdat je daarvan actief leert. Dit leereffect deel je met collega’s om samen nog beter te worden.

Je weet wat je talenten zijn. Je neemt zelf de regie op je loopbaan en zorgt dat je thuis bent en blijft op jouw vakgebied. De nieuwste ontwikkelingen op jouw vakgebied bevatten voor jou geen geheimen. Je deelt je kennis met je collega’s.  Je bent flexibel en breed inzetbaar binnen de organisatie en zet je talenten en kwaliteiten steeds in waar die gevraagd worden. Dat komt je eigen ontwikkeling en die van de organisatie ten goede.

In je communicatie ben je sensitief. Je luistert zonder oordeel naar de vraag achter de vraag en durft door te vragen. Je staat open voor ideeën en energie die bijdragen aan de doelen, ook als het soms niet helemaal je eigen ideeën zijn. Je stijl is daarbij zelfbewust zonder te domineren, zoals dat past in een samenwerkingsorganisatie. Je probeert eerst te begrijpen voordat je zelf begrepen wordt, en je richt je steeds op het resultaat,  waarbij de klant centraal staat.